keskiviikko 23. joulukuuta 2015

Daisyn uudet vaatteet

Löysin taannoin Kierrätyskeskuksesta kasan barbeja. Neitoset tulivat kahdessa laatikossa, joista toisessa oli mukana myös Daisy. Meiltä löytyy myös minun vanhoja Daisyjäni, mutta jostain kumman syystä ne on pitänyt kyniä ihan kamalan näköisiksi. Ja ei, tällä kertaa syypää ei ole meidän rinsessa... On vähän vanhempaa perua nämä parturoinnit. Tarvittiin poikia leikkeihin, joten Daisy-poloiset joutuivat toimimaan poikina.

Tällä Daisyllä on hiukset tallella ja kylläpä hän onkin suloinen. Vaatteita ei raukalla ollut, mutta nyt on. Vielä kun olisi kengät niin kyllä kelpaisi Daisyn kulkea.



Pienestä jämälankanöttösestä syntyi yhtenä kappaleena neulottu mekko. Alkuun katsoin ohjetta Nonnu-blogin joulukalenterin luukusta 12, mutta raglanlisäysten jälkeen malli on omasta päästä.



Jos joku haluaa tehdä samanlaisen niin tässä suurpiirteinen ohje. (Tämä toimii nukelle, jonka pää irtoaa pukemista varten.)

Daisyn mekko

Luo 16s ja jaa ne neljälle puikolle (4s/puikko). Kerroksen vaihtumiskohta on takana keskellä. Neulo 4krs joustinta. Neulo 1 krs oikein ja lisää sen aikana 3 silmukkaa jokaiselle puikolle (yht. 7s puikolla). Neulo 1 krs oikein ja aloita sen jälkeen raglanlisäykset.

2o, lk, 1o, lk, 1o, lk, 1o, lk. 11o, lk, 1o, lk, 1o, lk, 1o, lk, 9o
Tummennetut silmukat jäävät jatkossakin lisäysten väliin ja halutessasi voit laittaa silmukoiden ympärille silmukkamerkit. Tällöin lisäykset tulevat jatkossa ennen parin ensimmäistä silmukkamerkkiä ja toisen jälkeen.

Neulo 1krs oikein ja toista sen jälkeen lisäykset samassa kohdassa kuin edellisellä lisäyskerroksella, väliin jää joka kerta 2 silmukkaa enemmän. Vuorottele lisäyskerroksia ja välikerroksia kunnes työssä on 60s.



Neulo kaksi kerrosta oikein ja siirrä sen jälkeen hihan lisätyt 13s apulangalle. Jatka pyöröneuletta jäljelle jääneillä 34 silmukalla. Neulo 1krs oikein ja lisää seuraavalla kierroksella 4s. Itse tein lisäykset edessä ja takana muotolaskosten kohdalla. Neulo välikerros ja lisää sen jälkeen vielä 4s.

Jatka sileää neuletta, kunnes mekko on lähes halutun mittainen. Kavenna seuraavalla kerroksella tasaisesti 2s jokaiselta puikolta. Neulo loppuun 4krs joustinta ja päätä työ löyhästi.

Poimi hihan 13s apulangalta kolmelle puikoille ja poimi kainalon kohdalta 2s. Neulo näillä 15 silmukalla kunnes hiha on lähes sopivan mittainen. Kavenna kainalon alla ylivetokavennuksella 3. puikon viimeinen ja 1. puikon ensimmäinen silmukka yhteen, neulo kerros loppuun ja sen jälkeen 4krs joustinta. Päätä silmukat ja neulo toinen hiha samalla tavalla.




1 kommentti: