keskiviikko 16. marraskuuta 2016

Valmiina juhlamekon ompeluun

Tyttärelläni on edessä pormestarin itsenäisyyspäivän juhlat. Sitä varten täytyy ommella mekko, kaupoista on tosi vaikea löytää kivoja juhlamekkoja 150cm koossa. Täytyy kyllä todeta, että itse ompelemalla ei todellakaan säästä, pikemminkin päinvastoin...

Suunnittelimme jo aiemmin mekkoa yhdessä, ajatuksena on ylhäältä tiukempi ja helmasta muhkeampi mekko. Ajattelin käyttää pohjana Mekkotehdas koulutyttöjen tyyliin kirjan Merili-mekon kaavoja.


Kävimme kangaskaupassa, josta tyttö bongasi ensin mustan paljettikankaan, johon en suostunut. Seuraava oli tämä ihana mintunvihreä pitsi, johon valitsimme yhdessä myjän kanssa sopivan aluskankaan. Aiemmalla kangaskauppakäynnillä olimme bonganneet ihanan tekoturkiksen, jota sattui löytymään vielä liiviin (ja toiseenkin) riittävä pala.


Tältä kankaat näyttävät yhdessä. Aika kiva yhdistelmä! En ole koskaan omellut noi harvaa pitsikangasta, mutta eiköhän se jotenkin suju.


Vaikka koulutehtävät ja tenttiinluku painaa päälle päätin ommella saman tien liivin valmiiksi. Kaava on myös Mekkotehdas koulutyttöjen tyyliin-kirjasta, Pörrö-liivi ja koko 152.


Reunat huolittelin satiinivinonauhalla. Helmassa on päärme.


 Jännittää kyllä vastaako tämä tytön mielikuvaa pörröliivistä. Minä ainakin tykkään.


2 kommenttia:

  1. Ihanalta näyttää tuo kangasyhdistelmä! Minulla on haaveissa ommella itselleni iltapuku (vaikka olenkin amatööriompelija) ja käyttää jo hankittua pitsikangasta ja sifonkia yhdessä. Toinen vaihtoehto on käyttää pelkkää raakasilkkiä, jota olen myös hamstrannut. Jäänpä varmaan seurailemaan, miten saat tyttärellesi ommeltua tuon mekon. :) Toivottavasti hänellä on mukavat juhlat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Minustakin yhdistelmä on kiva.

      Olen ommellut joskus muinoin opiskeluaikoina itselleni silkkisen iltapuvun. Sitä oli kyllä palkitsevaa tehdä, koska upea kangas teki yksinkertaisestakin mallista hienon. Jostain syystä mekko on kaapissa kutistunut eikä ole toivoakaan saada sitä enää päälle. ;) Sellaisen vinkin voisin antaa iltapuvun ompeluun, että kannattaa tehdä testiversio jostain halvemmasta kankaasta ensin ja tehdä siihen tarvittavat muokkaukset. Sitten saa hienommista kankaista leikattua suoraan sopivat eikä tarvitse tehdä turhia neulanreikiä, jotka ainakin minun silkissäni näkyivät selvästi. Onnea matkaan iltapuvun ompeluun!

      Poista