sunnuntai 20. marraskuuta 2016

Tytön juhlamekko etenee

Tytön juhlamekko alkaa näyttää jo mekolta. En malta odottaa mekon valmistumista koska olen niin innoissani. Tässä kuvia matkan varrelta. Viimeiset näperrykset vielä jäljellä. Kuvat on sellaisia kuin hämäränä marraskuisena iltana saa ja taustalla näkyy sotkut.

Vähän pelotti leikata kallista pitsikangasta, mutta hyvin se meni. Malli on siis Merili Mekkotehdas koulutyttöjen tyyliin -kirjasta. Kirjan ohjeella ompelu sujui helposti. Kerrankin tein ihan ohjeiden mukaan enkä soveltanut omiani. Kaavakooksi valitsin lakanakankaisen testiversion perusteella 164cm, koska pitsikangas ei jousta. Mittataulukon mukaan tytön koko on 146cm. Helmaa pidensin noin 10cm, koska kirjan mekko on tosi lyhyt. Lisää pituutta tulee tietysti isosta koosta.


Tällainen siitä yläosasta tuli, edestä ja takaa. Saumanvarat jäi kankaiden väliin, joten mekko on sisältä siisti ja saumanvarat ei kutittele.



Ompelin helman erikseen kiinni vuorikankaaseen ja pitsikankaaseen ettei tulisi ihan jättipaksua saumaa vyötärölle. Tässä vuorikangas ommeltuna. Ei olisi hullumpi mekko näinkään.


 Sama takaa. Selkä on tosi kiva!


Ja sitten pitsihelma ommeltuna. Iiik miten ihana! Verkkarit ei kuulu asuun. :D Etukäteen jännitin miten harvan pitsikankaan rypyttäminen sujuu, mutta ihan hyvin sujui, ei ongelmia.


Sitten vielä helman käänteet, poimutuslankojen purkaminen ja olisi valmista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti