keskiviikko 28. syyskuuta 2016

Painokoira Rauha

Meiltä löytyy helposti tulistuva, aistiyliherkkä lapsi. Hän on testannut painopeittoa ja tykkäsi siitä. Meillä ei oikein ole tilaa säilytellä isoa ja painavaa peittoa, joten lähdin liikkeelle vähän pienemmällä ja ompelin painokoira Rauhan. Jos joku muu tarvitsee samanlaista tein ohjeet koiran ompeluun. Kysy jos joku jää epäselväksi!


Rauhan mitat löytyvät alla olevasta kuvasta. Valmis koira on noin 48cm pitkä ja 28cm leveä.
Koiraa varten tarvitset:

  • palan fleecekangasta tai muuta pehmeää kangasta 
  • tiivistä puuvillakangasta painoja varten (tein itse 6kpl 500g:n painoisia pusseja)
  • vetoketjun (minulla noin 44cm pitkä vetoketju) tai tarranauhaa
  • pienet palat mustaa ja valkoista huopaa silmiin ja kuonoon
  • riisiä halutun painon verran (minulla 3kg)




Aloita leikkaamalla kankaat mittojen mukaan. Korvat on Rauhalla saumanvaroineen n.7,5cm leveät ja 14cm korkeat, häntä 6cm leveä ja 20cm pitkä. Silmiksi ja kuonoksi voit leikata sopivan kokoiset ympyrät huovasta.


Laita vetoketju kankaan lyhyelle sivulle oikeat puolet vastakkain ja ompele vetoketju ensin toiseen, sitten toiseen reunaan. Kuvassa näkyy saumurilla ommellut korvat ja häntä. 


Vetoketjun ompelun jälkeen näyttää tältä.


Jotta vetoketju ei painaisi taitoin kankaasta 3cm vetoketjun päälle ja neulasin taitteen kankaan reunasta kiinni ennen työn kääntämistä nurin.


Käännä työ nurin ja aseta häntä paikoilleen kankaiden väliin. Hännän tulee olla tässä vaiheessa oikein päin käännetty. Neulaa reunat ja avaa vetoketju ennen ompelemista.



Joskus ei mene ihan putkeen... Ompelin päädyt ja huomasin, että en muistanut kääntää häntää ja korvia (korvat ei muutenkaan näyttäneet hyvältä päädyssä, niihin palaamme seuraavassa vaiheessa.) Pistin myös neulalla sormeen niin että tuli verta. Onneksi löytyi yhteensopiva laastari. ;)


Seuraavat vaiheet olisi voinut tehdä jo ennen koiran kasaamista, mutta en oikein hahmottanut mihin kohtaa korvat, silmät ja kuono tulisivat. Onnistui kyllä helposti ommella ne valmiiseen koiraankin. Avaa vetoketju. Taita oikeinpäin käännettyjen korvien alareunasta saumanvarat sisään ja tikkaa korvat kiinni koiran selkäpuolelle.


Leikkaa valkoisesta huovasta silmien pohjat, mustasta pienemmät ympyrät ja sopivan muotoinen kuono. Ompele silmät ja kuono tiheällä siksakilla reunoista kiinni selkäpuolen kankaaseen. Nyt on koira valmis!


Taita leikkaamasi riisipussikangas kahtia ja ompele kaksi reunaa. Ompelin itse ensin reunat saumurilla ja varmistin vielä suoralla ompeleella etti riisit karkaa. 


Käännä pussi ympäri ja täytä se riisillä (tai muulla sopivaksi katsomallasi painolla). Käytin keittiövaakaa, jotta pussit on suunnilleen saman painoisia. Käännä täytetyn pussin yläreunasta saumanvarat sisään ja tikkaa suoralla ompeleella päältä. Ompelin myös pussinsuihin tuplaompeleet.


Rauha-koira ja kuusi puolen kilon painoista riisipussia. Painoa voi säädellä pusseja lisäämällä tai vähentämällä.


Rauha vatsa täynnä riisiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti