maanantai 13. kesäkuuta 2016

Käsityökirjahaaste osa 5: Kuusivuotiaan avainpiilo

Välipalana isompien töiden välissä olkoon tämä kuusivuotiaani omatekemä avainpiilopöllö, jonka ohje löytyi kirjasta Minä osaan itse. Kirja on kaikenkaikkiaan tosi söpö ja hauska. Olen joskus tehnyt siitä jotain lasten kanssa töissäkin.



Nuori neiti on niin nokkela ja jääräpäinen, että nappien ompelua lukuunottamatta teki työn kaavan piirtämisestä asti ihan itse. Välillä valitti, että neula ei meinaa mennä läpi, "mutta en mä tarvii apua" ja sittenhän se onnistuikin. Ylpeänä kantoi itse tekemäänsä työtä kaulassa vaikka avaimia ei vielä saakaan pöllöön piilotettavaksi.

Täytyy myöntää, että nuoremman kanssa onkin tullut paljon vähemmän tehtyä mitään askarteluja tai käsitöitä kuin isomman. Osaksi siksi, että neiti nokkela ei siedä minkäänlaisia neuvoja  vaan haluaa tehdä ihan itse. Hyvinhän se näytti sujuvankin ja nyt kun hän osaa lukea voisi vaan pistää ohjeen nenän eteen ja todeta, että lue siitä. ;) Tämä kirja on hyvä esimerkki lasten käyttöön sopivasta tekemisestä. Helppoja malleja, mutta niissä on aina jokin kiva idea.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti