sunnuntai 6. maaliskuuta 2016

Häjyjä häjylle

Meidän kohta kymppivee meinasi joskus pienempänä lähteä oitis häjyksi kun oli nähnyt televisiosta ohjelmaa häjyistä. Oli jo vailla puukkoa ja kyytiä Pohjanmaalle. Tyttöjen isän puolen isovanhemmat ovat pohojalaasia, joten jotain on kyllä periytynyt lapsillekin. ;)


Siksipä innostuin heti hirveästi kun näin ihanaa häjyt-trikoota. Näin heti silmissäni yöpaidan nuorelle häjylle. Kangas odotteli monta kuukautta ompelua, Tänään päätin ommella yöpaidan, sopivasti noin tuntia ennen pikkuhäjyjen nukkumaanmenoaikaa. Nukkumaanmenoaika vähän venähti, mutta ompelus tuli valmiiksi.


Yksi kirosana pääsi kun onnistuin katkaisemaan kaksoisneulan. Unohdin vaihtaa neulan tavalliseen, vaihdoin ompelukoneen jousto-ompeleelle ja naps. Voin kertoa, ettei ole eka kerta. Harmittaa joka kerta ihan vietävästi. Onneksi olin viimeksi kaukaa viisas ja ostin kaksi neulaa niin ei tarvinnut lopettaa ompelua. Täytyy muistaa täyttää neulavarastot taas... Saumurikin pitäisi viedä huoltoon niin ei tarvitsisi katkoa neuloja jousto-ompeleella.


Kaitalehuolittelut eivät kestä lähempää tarkastelua ainakaan nurjalta, parista kohtaa saumanvarat repsottaa. Eipä ne sieltä päällä mihinkään näy, joten olkoon noin.

Yöpaidan kaava on Ottobren Big sis yömekko numerosta 6/2015. Lyhensin helmaa lapsen toiveesta reilut 20cm niin, että yöpaita yltää nyt noin polviin asti, Koko on 152cm. Jätin etukappaleen koristenappilistan pois, ei ehkä ihan sopinut noiden vihaisten miesten ja karhujen kanssa.

Häjyt-kangas on muistaakseni tilattu Pehemiältä joskus marraskuussa. Reunakaitaleiden resori on kangaslaatikon uumenista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti